Weboldal címe
Weboldal alcíme
HÍREINK
- A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉG MEGÚJULÓ EREJE -

Kerekasztal beszélgetés az MMK-s munkavállalók integrációjának segítése érdekében 

Kerekasztal beszélgetést tartott a Főnix MMK Kft. A fórum sorozat célja, hogy javuljon a megváltozott munkaképességű emberek nyílt munkaerőpiacra történő integrációja, foglalkoztatása pedig növekedjen. Kiemelt fontosságú, hogy a megváltozott munkaképességű emberek olyan egyéni fejlesztésben, képzésben és munkatapasztalat-szerzésben részesüljenek, hogy elsajátíthassák az értékteremtő, önálló munkavégzést.

A Főnix MMK kerekasztal-beszélgetésén részt vett a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatala, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata is.

Chlepkó Ágoston, a Főnix MMK Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy 2014-ben 24 fővel alakult a cég egri telephelye, 2015-ben már 60 főt foglalkoztattak, jelenleg már 252 fős a társaság létszáma, melyből 240 fő megváltozott munkaképességű, 2019-ben pedig ez a létszám 420 főre nő. Fontos kiemelni, hogy Egerben több, mint 1700 megváltozott munkaképességű ember dolgozik. Az embereknek pedig nem csupán munkát kell adni, de közösséget és értéket is kell teremteni. Ha ez sikerül, akkor a valós munkaerőpiacon is értéket tudnak teremteni az MMK-s munkavállalók.

Jelezte, hogy sajnálja, hogy a munkáltatók részéről egyelőre nincs akkora érdeklődés a beszélgetés kapcsán, de körbe kell járni az okokat, hogy miért lehet ez.

Hegedűsné Hegyi Anikó a cég szakmai vezetője arról beszélt, hogy kiemelten fontos a fejlesztés: akkreditált foglalkoztatóként a társaságnál a rehabilitációs foglalkoztatáshoz biztosított a személyi és tárgyi feltételrendszer: rehabilitációs szakemberek segítik a megváltozott munkaképességű munkavállalók egyéni fejlesztését humán és szociális szolgáltatásokkal.  A fejlesztés további elősegítése érdekében a munkavállalókat képzésben is részesítik, melynek célja, hogy az általános munkavállalói kulcskompetenciák fejlesztése útján segítséget nyújtson a későbbi nyílt munkaerő-piaci munkavállaláshoz. Az a tapasztalat, hogy ha a megváltozott munkaképességű emberek oktatásban-képzésben részesülnek, ezzel változik a szemléletük a saját megítélésük: önbizalmat nyernek, majd önbecsülést, és vissza tudnak kerülni a munkaerőpiacra. Fontos, hogy a fejlesztések specifikusak legyenek, mindenki számára találják meg a legmegfelelőbbet, így a későbbiek során a megfelelő ember a megfelelő helyre tud kerülni.

File Sándor a Heves Megyei Iparkamara gazdasági igazgatója a felvetésekre reflektálva elmondta, munkáltatói oldalról nagyon is igény van az MMK-s munkaerőre is, de nehezen találkozik a kereslet és a kínálat. Azok a jelzések jönnek munkaadói oldalról, hogy nincs érdemi találat, amikor a munkaerőpiacon keresnek, pedig nagyon nagy szükség van munkaerőre. A piac úgy tekint az MMK-s munkavállalókra, mint potenciális munkaerő piacra.

Az egyeztető fórumon egy nagyon előremutató szakmai párbeszéd alakult ki, 2019 márciusában pedig következik a folytatás.